Πολιτική

Για απατεωνιά κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

14.09.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Χαρακτηριστικά προεκλογικής πόλωσης λαμβάνει η αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με αντικείμενο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη μεσαία τάξη αλλά και τις εξαγγελίες για τους νέους.

Το άρωμα εκλογών που άφησε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όχι μόνο συντηρείται αλλά οι τόνοι ανεβαίνουν κατακόρυφα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε απατεωνιά το δώρο της κυβέρνησης για τις γονικές παροχές έως 800.000€, όταν όπως σημείωσε δεν προβλέπεται τίποτα για το 87% των Ελλήνων που η περιουσία τους δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

«Είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει περιουσίες από 150.000€ και πάνω» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%. Δεν είναι ότι είναι μια ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι μια ελίτ που δεν έχει ιδέα για όλους τους άλλους» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συντηρείται η εκλογολογία

Το σενάρια των πρόωρων εκλογών συντηρεί η απάντηση ανώτερης κυβερνητικής πηγής για το πρόσφατο ανασχηματισμό η οποία εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα φτάσει στις κάλπες με αυτή τη σύνθεση.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό» ανέφερε κυβερνητική πηγή στο MEGA.

«Οι πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εθνικές εκλογές πιο κοντά και σίγουρα εμείς στο ΚΙΝΑΛ θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να μην αιφνιδιαστούμε σε καμία απολύτως περίπτωση» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Καταλυτικός παράγοντας της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης οι νέοι ψηφοφόροι με την αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει κοροϊδία την επιδότηση με 100€ το μήνα για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο έως 29 ετών.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να εξαπατά τους νέους με χυδαίες επιχειρήσεις εξαγοράς ψήφων, επειδή του έχουν γυρίσει την πλάτη οριστικά» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν με νόημα ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι προϊόν υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/09/2021