Ελλάδα

Σχολεία – Προβλήματα με το «καλημέρα» – Έναρξη μαθήματων σε κοντέινερ & διαμερίσματα

14.09.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Με σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά σε διάφορες περιοχές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Στη Νέα Σμύρνη, τέσσερα νηπιαγωγεία στεγάζονται μέσα στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου. Αντί για τοίχος, νοβοπάν.

Στου Ζωγράφου, το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε κοντέινερ, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα με το μάθημα.

Στον Εύοσμο, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τα παιδιά στις τάξεις αφού το σχολείο δεν είχε περίφραξη και στην Πάτρα, το νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο κατάστημα μιας πολυκατοικίας.

Εικόνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς που ξεκινά με προβλήματα.

Ο πατέρας ενός μικρού μαθητή καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το πρώτο σχολείο του παιδιού του. Είναι ένα από τα ένα νηπιαγωγεία, το ένα κολλητά στο άλλο, χωρισμένα με νοβοπάν και δίπλα σε μαθητές του Λυκείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι γονείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι.

Από ένα μικρό παραθυράκι θα παίρνουν αέρα οι μικροί μαθητές στο 54ο νηπιαγωγείο της Πάτρας εν μέσω πανδημίας. Οι αίθουσες είναι μικρές και με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά, πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, 80 μαθητές νηπιαγωγείου στην περιοχή του Ζωγράφου στεγάζονται σε κοντέινερ.Οι γονείς οργισμένοι, καθώς η εγγραφή έγινε σε κανονικό σχολείο.

Προβλήματα και στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι δάσκαλοι έκλεισαν τα παιδιά στην τάξη αφού δεν υπήρχε περίφραξη.

Μετά τις καταγγελίες των γονέων, η καγκελόπορτα άρχισε τελικά να μπαίνει. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, οι άδειες του Αυγούστου του και οι περιορισμοί εξαιτίας του κορωνοϊού, καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/09/2021