Πολιτική

Στα σχολεία για το πρώτο κουδούνι η πολιτική & πολιτειακή ηγεσία της χώρας

13.09.2021 | 20:44 Eνσωμάτωση

Στην Ευβοια βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στο νεόδμητο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων με έλλειμμα σχεδιασμού.

Στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Άννας στην Εύβοια βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές και συνομίλησε με μαθητές.

Η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε στους δρόμους του χωριού και συνομίλησε με πυρόπληκτους πολίτες της περιοχής που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους πάνω στις στάχτες.

«Μόνο εσείς το ξέρετε πόσο δύσκολα περνάτε. Αλλά νομίζω, προσπαθούμε, σας καταλαβαίνουμε. Εύχομαι να βρείτε τη δύναμη να πάνε όλα καλύτερα από δω και πέρα».

Η κ. Προέδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τον ναό του χωριού Κοκκινομηλιά ο οποίος φαίνεται να έχει καεί ολοσχερώς.

Στο νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που κατασκευάστηκε μέσα σε 4 μήνες μετά τον μεγάλο σεισμό της 3η Μαρτίου, παρακολούθησε τον αγιασμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταφέραμε όντως, σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό δημόσιο, να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμα σχολείο, αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία των δύο γιών του με τις τσάντες στον ώμο έτοιμους για την πρώτη σχολική ημέρα στο σχολείο και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά.

«Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι και τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη. Χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς καμία φροντίδα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, χωρίς περισσότερα μέτρα προστασίας, περισσότερους εκπαιδευτικούς ή περισσότερες αίθουσες».

Στο 12ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας βρέθηκε για το φετινό πρώτο σχολικό κουδούνι η Φώφη Γεννηματά.

«Το ΚΚΕ θα βρεθεί δίπλα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που απαιτούν το αυτονόητο. Τα σχολεία να είναι ασφαλή να δίνουν ουσιαστική μόρφωση καλλιέργεια στα παιδιά μας», ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη σημερινή μέρα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στον αγιασμό του 152ου νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια και εξέφρασε τη χαρά του που όπως είπε φέτος 1.300 μικροί Αθηναίοι θα φοιτήσουν στους προνηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/09/2021