Ελλάδα

Η νέα καθημερινότητα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

13.09.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Σε καθεστώς μίνι lockdown μπήκαν από το πρωί οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και η κάμερα του MEGA παρακολούθησε το 24ωρο ενός εμβολιασμένου εργαζόμενου στην εστίαση και ενός ανεμβολίαστου.

Πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους και η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών αλλάζει.

To MEGA ακολούθησε δύο εργαζόμενες στην εστίαση. Η Μαρία είναι πλήρως εμβολιασμένη και η Ελένη αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο και να πηγαίνει στην εργασία της με τεστ.

Τι αλλάζει και πως θα κινούνται από σήμερα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Ώρα 09:00 το πρωί και οι δύο εργαζόμενες πιάνουν δουλειά. Η Μαρία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι και η Ελένη με το αρνητικό rapid test η οποία αποφάσισε να μην κάνει -τουλάχιστον προς το παρόν- το εμβόλιο, αφού ο εργοδότης δέχεται να συνεχίσει να εργάζεται με δύο rapid tests την εβδομάδα.

Για την Μαρία, η νόσηση της μητέρας της με κορωνοϊό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της.

Η Ελένη μπορεί να μπει στο ψητοπωλείο ως εργαζόμενη αλλά όχι ως πελάτισσα αφού σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ ο εσωτερικός χώρος είναι μόνο για εμβολιασμένους. Από την άλλη η Μαρία νιώθει πιο ελεύθερη καθώς για εκείνη δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Οι δύο νεαρές κοπέλες εκτός από την δουλειά και στην ψυχαγωγία θα έχουν μια διαφορετική καθημερινότητα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι για την μια το κλειδί για να μπαίνει σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ για την άλλη υποχρεωτικά εργαστηριακό τεστ.

Όσο για την άθληση; Είναι κάτι που προβληματίζει μόνο την Ελένη.

Για τον φετινό χειμώνα δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια με 100% πληρότητα δηλαδή μόνο για εμβολιασμένος, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των ανεμβολίαστων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/09/2021