Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Νέα εσωκομματική κόντρα – Ξανθός & Πολάκης «σφάζονται» για τα εμβόλια

10.09.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η εσωκομματική διαμάχη δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, συνεχίζοντας μία κόντρα που μαίνεται εδώ και καιρό.

Ήταν ομοτράπεζοι, συγκάτοικοι στο υπουργείο Υγείας. Ο μικροβιολόγος Ανδρέας Ξανθός και ο χειρουργός Παύλος Πολάκης είναι σήμερα δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα.

Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην υπουργός Υγείας στην εφημερίδα Θεσσαλία, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την στάση του στο θέμα του εμβολιασμού.

«Είναι σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη προσωπικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης απέναντι στους αδύναμους. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισημία. Υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο».

Με αφορμή αυτήν την τοποθέτηση του κ. Ξανθού, ο αψύς κρητικός αργά το βράδυ της Πέμπτης γράφει ανάρτηση στο Facebook «πυροβολώντας» κατά πάντων… συμπεριλαμβανομένου όπως φαίνεται και του κ. Ξανθού χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

«Η επιστήμη
Της επιστήμης
Την επιστήμη
Ω επιστήμη….
Δηλαδή να πιστεύουμε…Τον Τσιοδρα ,το Μαγιορκίνη,το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!!!
…..Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου……
Έτσι, κάτι σκέφτηκα…γιατί είδα μια συνέντευξη, που δόθηκε στον επαρχιακό τύπο και την αναπαράγουν σήμερα…».

Η κόντρα έρχεται μόλις 3 μέρες μετά την ανακοίνωση του εμβολιασμού του κ. Πολάκη από τον ίδιον τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να ανεβάζει ακόμα και σχετικό βίντεο.

Ωστόσο, φαίνεται η υπόθεση των εμβολίων να εξελίσσεται σε θρίλερ δίχως τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η σύγκρουση Ξανθού – Πολάκη έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη σύρραξη Πολάκη με την ομάδα των 53 και την εφημερίδα Εποχή η οποία σε σχόλιό της χαρακτήρισε ανορθολογικές τις θέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού στο θέμα των εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/09/2021