Ελλάδα

Συγκλονιστική η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

08.09.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων των Ελλήνων, ο Μίκης ο οικουμενικός συνθέτης και αγωνιστής ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για την αιωνιότητα.

Η τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, της μεγαλύτερης μουσικής ιδιοφυΐας που γέννησε η Ελλάδα, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή εκφωνώντας το επικήδειο λόγο για τον μεγάλο Μουσικοσυνθέτη.

Φανερά συγκινημένος στο επικήδειο λόγο του και ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ως θεματοφύλακας της τελευταίας του επιθυμίας τον αποχαιρέτησε σαν κομμουνιστή, όπως ήθελε να τον θυμούνται.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου έδωσε το παρόν στην τελετή αποχαιρετισμού.

Στο πλάι του Μίκη Θεοδωράκη η οικογένειά του. Ο γιός του και τα τρισέγγονά του. Μιναδικό άδειο κάθισμα αυτό της κόρης του μαργαρίτας η οποία δεν πήγε στην τελετή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδευε αεροπορικώς για τα Χανιά.

Ήταν όμως εκεί όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες με τους οποίους συνδέθηκε. Ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Κοχ, Μαρία Φαραντούρη, ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Τελευταία διαδρομή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αυτή με το πλοίο της γραμμής για τα Χανιά για να τελεστεί η κηδεία στο χωριό του το Γαλατά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021