Ελλάδα

Πρετεντέρης – Χρειάζεται άμεση αντίδραση όλων για τα πλαστά πιστοποιητικά – Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

08.09.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Ηχηρή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι πρόσφατες υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Με εγκύκλιό του ζητά από τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα για να αποφεύγονται φαινόμενα ατιμωρησίας, αλλά και για να προστατεύεται η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με παραγγελία του ανώτατου εισαγγελέα θα μεταβαίνουν μάλιστα οι κατά τόπους εισαγγελείς στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους για να έχουν άμεση εικόνα της κατάστασης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, σημείωσε ότι «επιτέλους» είχαμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

«Δεν μπορεί κανείς παρά να χαιρετήσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου».

Ο έμπειρος δημοσιογράφος σημείωσε ότι τα πολλά περιστατικά που έρχονται στο φως, συνιστούν στην ύπαρξη κυκλώματος και όχι σε μεμονωμένα περιστατικά.

«Δεν είναι ένας, δυο τρεις απατεώνες. Φαίνεται να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα το οποίο λειτουργεί εις βάρος όλων μας, εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Όπως σημειώνει, «πρέπει να υπάρχει γενική αντίδραση, να δραστηριοποιηθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Πρέπει να υπάρχει μια αντίδραση και όχι μόνο από τους δικαστές. Τι κάνουν οι ιατρικοί σύλλογοι; Τι κάνουν τα συνδικάτα νοσηλευτών; Πρέπει να αντιδράσει όλος ο κόσμος και πρώτα πρώτα τα κόμματα».

«Απορώ πως δεν το καταλαβαίνουν τα κόμματα στη Βουλή, αφού χθες κάποια δεν στήριξαν την τροπολογία» για τα προτίμα και τις ποινές, κατέληξε ο κ. Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021