Πολιτική

Ανεμβολίαστα πέντε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου

08.09.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Παρά το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το «lockdown» των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους υψηλού συγχρωτισμού όπως καφέ και εστιατόρια, μεγαλώνει ο προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους … του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά 5 μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας παραμένουν ανεμβολίαστα και θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στην Ολομέλεια και στο βήμα.

Το παράδοξο είναι πως οι ανεμβολίαστοι βουλευτές ενώ θα μπορούν να προσέρχονται κανονικά και στο καφέ και το εντευκτήριο της βουλής – δεν θα μπορούν να μπουν σε άλλο κλειστό χώρο εστίασης….

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ένας ανεμβολίαστος βουλευτής της ΝΔ έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα με την οποία εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων για τον αριθμό των συναδέλφων από τις ΚΟ τους που εξακολουθούν να παραμένουν υγειονομικά μη καλυμμένοι όπως έπραξε η ΚΟ της ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι βουλευτές είναι εμβολιασμένοι, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ έχουν εμβολιαστεί σημείωσε κατά τη διάσκεψη των προέδρων ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Κόντρα για τις κυρώσεις στα πλαστά πιστοποιητικά

Την ίδια ώρα μαίνεται η αντιπαράθεση για την τροπολογία για τα βαριά πρόστιμα σε όσους πλαστογραφούν πιστοποιητικά εμβολιασμού, η οποία πέρασε μόνον με τις ψήφους των γαλάζιων βουλευτών αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής απείχε από τη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της.

Για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο Ανδρέας Ξανθός ενώ το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως ανάλογες τροπολογίες θα πρέπει να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά.

Να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ΝΔ είναι εκείνη που ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό.

Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται πως ουσιαστικά διαχώρισε τη θέση του καθώς με ανάρτησή του στο Twitterανέφερε πως δε συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας καθώς βρισκόταν σε περιοδεία αλλά πρόσθεσε πως αν ήταν παρών θα πρότεινε να ψηφιστεί η τροπολογία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021