Ελλάδα

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα

05.09.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Φως στα όσα έγιναν στο κέντρο Υγείας Παλαμά, με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς καλείται να ρίξει η εισαγγελική έρευνα.

Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Το διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι σε τακτικό έλεγχο, καθώς από τα σχετικά έγγραφα έλειπε η σφραγίδα του γιατρού.

«Έδειξε ότι υπάρχει μια αντιστοιχία στον αριθμό των εμβολιασθέντων και στις βεβαιώσεις στις οποίες χορηγούνται» σημείωσε ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Η υπάλληλος έμπαινε τα βράδια στο σύστημα με τους κωδικούς γιατρού του κέντρου, ενώ οι Αρχές εξετάζουν και το ρόλο μιας νοσηλεύτριας.

«Για να γίνει αυτό είτε έχουν συνεργαστεί πάρα πολλοί, είτε έχουν αμελήσει τα καθήκοντά τους. Δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το κάνει κάποιος» τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

«Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες σαφώς, κατάπτυστες, απαράδεκτές και αυτοί που τις κάνουν δεν έχουν καμία θέση μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει απομακρυνθεί άμεσα των καθηκόντων της» πρόσθεσε ο κ. Σερέτης.

Οι Αρχές εκτιμούν οι εικονικοί εμβολισμοί αφορούν σε αντιεμβολιαστές, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους. Άγνωστο παραμένει όλα γινόταν έναντι αδράς αμοιβής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021