Υγεία

Συναγερμός στον ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη – Φόβοι για αύξηση νεκρών

01.09.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Συναγερμό για μια νέα μετάλλαξη σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόκειται για τη μετάλλαξη «Μ», που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία, τον Ιανουάριο. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς είναι ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος ενδέχεται να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόλις 6 κρούσματα της μετάλλαξης Μ, εκ των οποίων τα τελευταία 3 στις 12 Αυγούστου.

«Πικρός» ο απολογισμός του Αυγούστου

Ο απολογισμός του Αυγούστου για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα αφήνει «πικρή» γεύση με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο «σαρωτικό» κύμα.

Όπως αποτυπώθηκε στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, ο Αύγουστος «δίνει τη σκυτάλη» σε ένα δύσκολο φθινόπωρο, με έναν εχθρό ύπουλο και επίμονο.

Το μακροχρόνιο συνδρομο covid  δεν αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ιό. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στον συγκεκριμένο ιό, γιατί ο υποδοχέας που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στο σώμα μας εκφράζεται σε όλους τους ιστούς μας και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη συστημική βλάβη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως το κοκτέιλ μεταλλάξεων και αύξησης των εισαγωγών και των διασωληνώσεων είναι εκρηκτικό και κάνουν έκκληση για εμβολιασμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/09/2021