Υγεία

Κορωνοϊός – Κατέληξε 38χρονος ανεμβολίαστος ασθενής

31.08.2021 | 17:47 Eνσωμάτωση

Χαμογελαστός, καλόκαρδος και «μάγος» των αυτοκινήτων. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν συγγενείς και φίλοι τον Μελέτη Καρακετίδη, μηχανικό αγωνιστικών αυτοκινήτων που έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό.

«Πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχε κατέβει Κρήτη, για να διοργανώσει κάτι ράλι. Τώρα κάπου εκεί κόλλησε, γυρνώντας κατά τις 13 του μηνός εμφάνισε τα συμπτώματα, τον πήγαν στο νοσοκομείο, τον πάλεψαν λίγο εκτός εντατικής, μετά τον έβαλαν μέσα, άντεξε 7-8 μέρες», λέει ο ξάδερφός του.

Ο 38χρονος, δεν ήταν εμβολιασμένος και παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρουσίασε βαριά συμπτώματα με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί άμεσα και να αφήσει την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ, οχτώ ημέρες μετά.

Ο μηχανικός αγώνων κόλλησε και τη μητέρα του, η οποία διασωληνώθηκε επίσης και δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό, αγνοώντας ότι ο γιος της δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

«Η μητέρα του κι αυτή είναι στην εντατική κι αυτή παλεύει, έχει κολλήσει και αυτή, ο πατέρας του είναι εκτός αλλά τώρα δε μιλιέται ο άνθρωπος, πού να μιλήσουμε, καταλαβαίνετε».

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Ο Μελέτης Καρακετίδης ήταν από τους πιο γνωστούς μηχανικούς αγωνιστικών αυτοκινήτων και αρχιμηχανικός του πρωταθλητή Μάριου Ηλιόπουλου.

«Του άρεσε πάρα πολύ αυτό που έκανε, το έκανε με όλη του τη ψυχή και αυτό το αποδείκνυε βέβαια ότι κάθε φορά, οποιοσδήποτε ήταν αυτός που κάτι χρειαζόταν, είτε από τις γνώσεις του είτε πρακτικά, βοηθούσε τους πάντες, τους πάντες. Και πάντα με το χαμόγελο. Πάντα με την πλάκα του, χαμογελαστός, πάντα ευδιάθετος, με τα αστεία του, λέει φίλη του 38χρονου.

Ο 38χρονος Μελέτης, αγαπούσε τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα, αλλά φοβόταν το εμβόλιο. Ο ξαφνικός χαμός του, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Συγγενείς και φίλοι, του είπαν το μεσημέρι της Τρίτης το τελευταίο αντίο, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι ένας τόσο νέος άνθρωπος έφυγε τόσο άδικα από κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021