Πολιτική

Αναθέρμανση των σχέσεων με Βόρεια Μακεδονία – Στα Σκόπια ο Νίκος Δένδιας

31.08.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Στην αναθέρμανση των σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία αποσκοπεί η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στα Σκόπια.

Στη Βόρεια Μακεδονία βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Μπούτζαρ Οσμάνι.

Η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε στη δέσμευση της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά ότι η πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας δημιούργησε κάποια ερωτήματα στην Ελλάδα, όμως, όπως προσέθεσε έλαβε τις απαραίτητες διευκρινίσεις από τον ομόλογό του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Ζόραν Ζάεφ. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στα Σκόπια με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/08/2021