Υγεία

Κορωνοϊός – Σε αναστολή από αύριο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

31.08.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που από αύριο το πρωι τίθενται σε καθεστώς αναστολής.

Τέλος προθεσμίας για τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς. Σήμερα εκπνέει ο χρόνος για χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ κινδυνεύει με σωρεία κενών θέσεων και προβλημάτων.

Τέλος χρόνου για υγειονομικούς

Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα επιστρέψουν τον μισθό του δεκαπενθημέρου ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως όταν επιστρέψουν θα παραμείνουν στην ίδια θέση.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τετραψήφιο νούμερο τους διασωληνωμενους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τριψήφιο η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ γίνεται πλέον ασφυκτική. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη 75 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινες ενω σε οριακη πληρότητα είναι οι κλινες ΜΕΘ .

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των εισαγωγών ανθρώπων με πνευμονία λόγω COVID. Είναι κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν περισσότερες κλίνες να νοσηλευτούν άτομα σε πτέρυγες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν για άλλο λόγο», δήλωσε ο θεόκλητος Χρυσανθίδης,Παθολόγος – Λοιμοξιολόγος Α’ Παθολογική κλινική «ΑΧΕΠΑ».

Την πρωτόγνωρη για μήνα Αύγουστο πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχολίασε ο κ. Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη δευτερη ΜΕΘ στο νοσοκομειο «Παπανικολάου» μιλώντας στο MEGA.

«Εδώ και 15 ημέρες είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του 3ου και 4ου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση. Κανείς αυτή την στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα».

3628 κρουσματα εντοπίστηκαν σημερα στη χωρα , 22 ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους απο τις επιπλοκες της νοσου , 344 ειναι οι διασωληνωμένοι ενω έγιναν 239 νεες εισαγωγες στα νοσοκομεια της επικρατειας . ΚΑΡΤΑ

Απο τους 344 διασωληνωμένους οι 319 συμφωνα με στοιχεια του ΕΟΔΥ ειναι ανεμβολιαστοι ή μερικως εμβολιασμένοι. καρτα

Τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικο θα καλυφθουν με μετακινησεις και συγχωνευση τμηματων και κλινικων αλλά και με την ενεργοποιηση της πλατφορμας για την υποβολη αιτησεων επικουρικου προσωπικου τρίμηνης διάρκειας . Γιατροί και λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/08/2021