Υγεία

Κίνδυνος κατάρρευσης των νοσοκομείων από την επιβολή εμβολιασμού

28.08.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Σε 72 ώρες εκπνέει η προθεσμία που έδωσε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς. Από 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν κάνουν εμβόλιο θα βγουν σε αναστολή εργασίας.

Την ίδια στιγμή ο διευθυντής Νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Βόλου εκπέμπει σήμα κίνδυνου για την επόμενη μέρα αφού 220 νοσηλευτές και 8 γιατροί του νοσοκομείου είναι ανεμβολίαστοι.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται υποχώρηση της άποψης αυτής που είχαν οι ανεμβολίαστοι και αρχίζουν πάρα πολλοί και εμβολιάζονται δηλαδή τώρα το ποσοστό έχει πέσει από 20% περίπου σε 10% σε νοσηλευτικό προσωπικό» σημείωσε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής Νευροχειρουργικής νοσοκομείου Βόλου.

Στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με Covid σε απλές κλίνες και τρεις σε κλίνες ΜΕΘ.

«Οι παθολόγοι είναι σε απόγνωση. Οι συνάδελφοι είναι ήρωες. Ένας γιατρός καλείται να καλύψει και τους ασθενείς με covid και τους άλλους ασθενείς. Για το νοσοκομείο σημαίνει ότι η γαστρεντερολογική θα είναι ένα βήμα πριν να κλείσει, πρόβλημα στο τμήμα ακτινολογίας, στο τμήμα γυναικολογίας και εκεί ένας συνάδελφος ο οποίος δεν εμβολιάστηκε στην παιδιατρική. Σας είπα ότι το νοσοκομείο μας είναι υποστελεχωμένο» πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας.

Γεμίζουν οι εντατικές

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για 68% πληρότητα των κλινικών ΜΕΘ Covid σε ολη τη χωρα κατά μέσο όρο.

«Η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Σταθερή αύξηση καταγράφουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας μετά το Δεκαπενταύγουστο. Από τις 16 Αυγούστου έως χθες 27 Αυγούστου έγιναν 2.620 εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία σε περίοδο καλοκαιριού είναι πρωτοφανής. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας προειδοποιούν οι ειδικοί. Έως τα τέλη Σεπτέμβρη που αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/08/2021