Πολιτική

Αφγανιστάν – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος

27.08.2021 | 13:45 Eνσωμάτωση

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την 31η Αυγούστου,οπότε και πρέπει να γίνει η οριστική εκκένωση της Καμπούλ από τους Δυτικούς και η Αθήνα έχει στήσει μια επιχείρηση απομάκρυνσης ατόμων Ελληνικού ενδιαφέροντος από την αφγανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, εκεί έχει μεταβεί και ο Έλληνας πρέσβης από το Ισλαμαμπάντ.

Με τις ημέρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 31 Αυγούστου οπότε και λήγει το περιθώριο εκκένωσης της Καμπούλ από τους Δυτικούς, η Αθήνα παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της έχει διαθέσει ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρα του Περσικού Κόλπου περιμένοντας το πράσινο φως προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τον πρέσβη της Ελλάδας στο Πακιστάν που βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στην Καμπούλ συντονίζοντας την επιχείρηση και 20 άτομα ελληνικού ενδιαφέροντος, Αφγανούς πολίτες.

Μεταξύ αυτών οι δύο διερμηνείς που βοήθησαν την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν όσο αυτή επιχειρούσε στη χώρα και τις οικογένειές τους.

Να θυμίσουμε πως η Αθήνα έχει απεγκλωβίσει με απόλυτη ασφάλεια μέχρι στιγμής από την επικίνδυνη αυτή περιοχή 4 Έλληνες πολίτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021