Καιρός

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο με τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

27.08.2021 | 14:04 Eνσωμάτωση

Τo Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώνουν.

Τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, αναμένονται στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με πιθανότητα καταιγίδας στα ορεινά των συγκεκριμένων περιοχών το μεσημέρι.

Η παροδική συννεφιά στα δυτικά πιθανόν να δώσει ένα ψιλόβροχο μέχρι το απόγευμα σε τοπικό επίπεδο. Αργά το βράδυ όμως θα βρέξει εκ νέου στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχής της Κέρκυρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με τα διαστήματα με ήλιο να είναι μεγαλύτερα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 32 στα δυτικά, 33 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 35-36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και 32-34 οι μέγιστες στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στα νότια θα πνέει ένα δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα, λίγο πιο ενισχυμένο μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι, με πιθανότητα να βρέξει τοπικά στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-35 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-4 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Να περάσουμε και στις επόμενες μέρες, την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια τις θερμές ώρες τις ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, κοντά στους 32 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και στη νησιωτική χώρα και μέχρι 35-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο μέχρι 5 ίσως τοπικά και 6 μποφόρ στα νότια.

Τέλος, τη Δευτέρα στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές μέχρι το απόγευμα, Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια με 30-32 βαθμούς το μεσημέρι, 36 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 32 βαθμούς στο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και στα δυτικά και νότια θα πνέουν μέχρι 5-6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021