Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

26.08.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η οποία οδηγεί τους ανεμβολίαστους σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ  επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν, κι έτσι, οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Βουλή, και επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον Μέγαρο Μαξίμου, με άλλη διαδρομή, μέσω Κολωνακίου.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι «θα πληρώσουν τη νύφη» καθώς οι άδειές τους έχουν ανασταλεί και θα δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η αναστολή των ανεμβολίαστων.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως έλεγαν όσοι κινητοποιήθηκαν στην συμπρωτεούσα, είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Υπολογίζεται ότι αν δεν αλλάξει κάτι, στις 2 Σεπτεμβρίου, 10.000 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ) θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/08/2021