Υγεία

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» τέσσερις περιοχές

25.08.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη χώρα μας, καθώς χθες καταγράφηκε «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Με τις νέες μολύνσεις να φτάνουν τις 4.608, 32 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών σκαρφάλωσε στους 326, καταδεικνύοντας ότι εντείνει η πίεση στο σύστημα υγείας. 293 ήταν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Αττική, Θεσσαλονίκη Κρήτη και Ηλεία έχουν βαφτεί κόκκινες δίνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει την ανατροπή, καθώς δεν είναι γνωστό εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν με ευκολία τον κορωνοϊό. Η κ. Λινού μιλώντας στο MEGA υποστήριξε ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό. «Το κριτήριο θα πρέπει να είναι πόσο μεγάλη είναι η διασπορά στον πληθυσμό».

Με την συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται να είναι ανεμβολίαστοι, σε ποσοστό άνω του 90%, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης τονίζει πως θα εξεταστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλα επαγγέλματα.

Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα αστικά λύματα, η μελέτη τους δείχνει εκτίναξη του ιικού φορτίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Στον Βόλο το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 82%, στον Άγιο Νικόλαο κατά 200%, στο Ηράκλειο κατά 246%. Ακόμα εντονότερη ήταν η αύξηση στην Βόρεια Ελλάδα. Στην Ξάνθη αυξήθηκε κατά 282% και στα Ιωάννινα κατά 292%. Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής.

Την ίδια ώρα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021