Ελλάδα

Σε μίνι «lockdown» οι ανεμβολίαστοι από 13 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει

25.08.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Ο κλοιός των μέτρων σφίγγει γύρω από τους ανεμβολίαστους, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου περιορίζεται η πρόσβασή τους σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους,ενώ θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για να μπορέσουν να εργαστούν, αφού τα τεστ θα είναι απαραίτητα.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα εργαστηριακό ραπιντ τεστ την εβδομάδα που θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θα έχει κόστος 10 ευρώ.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης , της τηλεόρασης ,του θεάτρου της μουσικής και του χορού είναι υποχρεωτικό να κάνουν 2 ραπιντ τεστ την εβδομάδα με το κόστος επίσης να επιβαρύνει την τσέπη τους.

Δάσκαλοι καθηγητές ακαδημαϊκοί, φοιτητές και εργαζόμενοι στον τομέα της εκπαίδευσης που δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης με δική τους δαπάνη θα πρεπει να υποβάλλονται σε δυο τεστ την εβδομάδα. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δυο δωρεάν σελφ τεστ την εβδομάδα.

Όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν εργαστηριακό ραπιντ τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι , ενώ τα παιδιά 5 εως 11 ετων για τα οποία δεν εχει ανοιξει πλατφόρμα εμβολιασμου θα κάνουν σελφ τεστ.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου του 2022 σε καφέ, μπαρ, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρεπεται η η εισοδος μονο σε εμβολιασμένους.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κλειστα γυμναστηρια θα επιτρέπεται η είσοδος και στους ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρων .

Στη δέσμη μέτρων μπήκε και το εμπάργκο για covid test στις δημόσιες δομές υγείας για τους ανεμβολίαστους.

Όλα αυτά την ωρα που οι εντατικές γεμίζουν με 9 στους 10 ασθενείς να είναι ανεμβολιαστοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021