Πολιτική

Κορωνοϊός – Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

25.08.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παρά και τις πρώτες προσφυγές που έρχονται, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες

«Επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν επιδιώκει κανένα διχασμό καθιστά σαφές ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων και όσοι φέρθηκαν υπεύθυνα δεν θα πληρώσουν τη νύφη».

Η κυβέρνηση οφείλει να παίρνει αποφάσεις τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ταυτόχρονα είναι σαφές πως αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινωθούν, το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό το φθινόπωρο και για άλλες κατηγορίες πολιτών.

Η συζήτηση που γίνεται αφορά όσους βρίσκονται στα σώματα ασφαλείας ή δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά, χωρίς πάντως επί του παρόντος να είναι κάτι δεδομένο.

Για τους εκπαιδευτικούς πάντως δεν πρόκειται για ιδιαίτερα πιθανό ενδεχόμενο καθώς είναι εμβολιασμένοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ενώ ο χρόνος λιγοστεύει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όταν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βγουν σε αναστολή εργασίας.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα απαιτούμενα ράπιντ τεστ.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν περίπου άλλο 1 εκ πολίτες ώστε να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021