Πολιτική

Σάλος από τη δήλωση περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος για τη φωτιά στην Εύβοια

25.08.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Φωτιές άναψε η δήλωση- καταγγελία του γαλάζιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι στις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Βόρειο Εύβοια οι πυροσβέστες είχαν εντολή να μη σβήνουν τη φωτιά. Η δήλωση πυροδότησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις, πριν ο ίδιος ο περιφερειάρχης αναδιπλωθεί και ανασκευάσει όσα υποστήριζε.

Mία δήλωση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στάθηκε αφορμή για να μπει νερό στον μύλο της πολιτικής σύγκρουσης για τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης.»

Η δήλωση αυτή του κ. Σπανού την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ισχυρίστηκε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης.

«Και βεβαίως είδα τη συνέντευξη του περιφερειάρχη στην οποία δήλωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Αυτό είναι μια πολύ βαριά καταγγελία αν ισχύει. Θα ήθελα λοιπόν από τα αρμόδια και επίσημα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθεί μια εξήγηση γι’ αυτό.»

«Το υπονοούμενο το οποίο αφήνετε όταν διαστρεβλώνετε μια τέτοια δήλωσε ότι κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια. Και στην Εύβοια έγιναν λάθη με το σημαντικότερο ότι δυστυχώς πήραμε πίσω πολύτιμα εναέρια μέσα για να παλέψουμε την αναζωπύρωση της Αττικής. Πόσο πιο καθαρά να σας το πω.»

Ο περιφερειάρχης σε διορθωτική δήλωση υποστήριξε ότι για τις τοποθετήσεις του επικαλέστηκε μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

«Είναι απολύτως αυτονόητο ότι καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν οποιαδήποτε πιθανότητα να έχει λόγο, επιθυμία ή έστω και βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά.»

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε ζητήσει επίμονα μέσω του mega την ενίσχυση των επιχειρήσεων με εναέρια μέσα τις κρίσιμες ώρες που Εύβοια έδινε την άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

«Εχουμε λίγα εναέρια μέσα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερα. Είναι πολύ σοβαρή αυτή η ανάγκη.»

Νωρίτερα ο κύριος Σπανός είχε προχωρήσει σε απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ… ζητώντας να μείνει η περιφέρεια έξω από πολιτικά παιχνίδια…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021