Πολιτισμός

Αντίο στον εμβληματικό ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς

25.08.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Ένα εμβληματικό πρόσωπο της ροκ σκηνής, ο ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς, έφυγε από τη ζωή. Ο κόσμος της μουσικής τον αποχαιρετά με θλίψη και νοσταλγία, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη του συμβολή στην εξέλιξη του θρυλικού συγκροτήματος.

Ο άνθρωπος που κρατούσε για περισσότερο από μισό αιώνα με τις μαγκέτες των ντραμς του τον ρυθμό των Roling Stones, έφυγε από την ζωή.

Ο Τσάρλι Γουότς ο εμβληματικός ντράμερ του διάσημου ροκ συγκροτήματος πέθανε σε ηλικία 80 ετών σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Ο Γουότς ήταν ο συνδετικός κρίκος που κράτησε ενωμένο για πέντε και πλέον δεκαετίες ένα από τα εμβληματικότερα συγκροτήματα της ροκ. Για τους συνοδοιπόρους του στην μουσική έτρεφε μόνο θαυμασμό.

«Ο Κιθ (Ρίτσαρντς) είναι ο ηγέτης, είναι η καρδιά και ο Μικ (Τζάγκερ) είναι απλά ο καλύτερος frontman στον κόσμο.»

Μετρημένος, ταπεινός, δοτικός και με βαθιά απέχθεια για τα ναρκωτικά ο Τσάρλι Γουότς κρατούσε για τον εαυτό του μόνο την μουσική. Ήταν η μοναδική πέτρα των Rolling Stones που δεν κυλούσε ποτέ.

«Πάντοτε θεωρούσα τον εαυτό μου ντράμερ και με το καιρό ήθελα να βοηθώ τους άλλους να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά.»

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1941 ο Τσάρλι Γουότς ασχολήθηκε με τα ντραμς από την εφηβεία, αναπτύσσοντας μεγάλη αγάπη για την τζαζ μουσική. Με τους Κιθ Ρίτσαρντς και Μικ Τζάγκερ συναντήθηκε το 1961 και μαζί έκαναν την μικρή βρετανική μπάντα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο.

«Ο Τσάρλι είναι από τους μεγαλύτερους ντράμερ που θα γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.»

Ο Γουότς συνέδεσε την ζωή του με τους Rolling Stones. Ήταν τέτοιο το πάθος του για την μπάντα που παρότι εγκρατής δεν δίστασε να χτυπήσει τον frontman Μικ Τζάγκερ σε μία από τις περιοδείες τους.

«Συνήθιζε να με πειράζει. Με αποκαλούσε “δικό του” ντράμερ και όσο το συνέχιζε του έλεγα πως και αυτός είναι ο “τραγουδιστής μου”.»

Σε όλη του την μουσική διαδρομή υπήρξε παντρεμένος με την Σίρλι Αν Σέπαρντ με την οποία απέκτησαν μία κόρη. Λάτρευε τα πανάκρινα σπορ αυτοκίνητα παρότι δεν οδήγησε ποτέ.

Δεκάδες προσωπικότητες της μουσικής αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο Γουότς.

«Αγάπη, σε αγαπώ Τσάρλι, πάντοτε σε αγαπούσα ήσουν ωραίος άνθρωπος.»

Το πιο ξεχωριστό αντίο στον Τσάρλι Γουότς έστειλε με αυτή την φωτογραφία από το προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κιθ Ρίτσαρντς κιθαρίστας και στενός φίλος του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021