Υγεία

Κορωνοϊός – Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο

25.08.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Την ανησυχία ότι ενδέχεται να εμφανιστεί και μια μετάλλαξη του ιού που θα είναι ακόμη χειρότερη από τη μετάλλαξη Δέλτα και δε θα αντιμετωπίζεται από κανένα από τα υπάρχοντα εμβόλια, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερ Μπουρλά.

Με τον κορωνοϊό να καλπάζει σε παγκόσμιο επίπεδο και τη μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές

Στη χώρα μας, μετά το χτεσινό μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων, οι κόκκινες περιοχές ολοένα και αυξάνονται. Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ηλία έχουν βαφτεί κόκκινες δίνοντας το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων.

Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα αστικά λύματα, η μελέτη τους δείχνει εκτίναξη του ιικού φορτίου σε πολλές περιοχές.

Στον Βόλο αυξήθηκε κατά 81%, στον Άγιο Νικόλαο κατά 200%, στο Ηράκλειο κατά 246% ακόμα εντονότερη ήταν η αύξηση στη βόρεια Ελλάδα, στην Ξάνθη αυξήθηκε κατά 282% και στα Ιωάννινα κατά 292%.

Την ίδια ώρα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021