Ελλάδα

Κορωνοϊός – Δύο στους τρεις ανεμβολίαστους αισθάνονται ασφαλείς να κυκλοφορούν όπως πριν

25.08.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Την ώρα που όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι το 90% των πολιτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, κάποιοι δε φαίνεται να πτοούνται.

Στην αντεπίθεση περνάνε οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), εξακολουθούν να υιοθετούν διαφορετικές καταναλωτικές συνήθειες με τους εμβολιασμένους.

Το 66% των μη εμβολιασμένων θεωρούν ότι είναι ασφαλές να κυκλοφορούν έξω όπως πριν, ενώ μόλις το 23% των εμβολιασμένων πιστεύει το ίδιο.

1 στους 2 εμβολιασμένους θεωρεί τα μέτρα υπερβολικά και μόλις 1 στους 8 μη εμβολιασμένους έχει την ίδια άποψη.

Κατάρες & απειλές

Και σαν μην έφτασε αυτό, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, καταφεύγουν σε ανορθόδοξες μεθόδους για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

«Να δώσω και ένα μήνυμα ταλιμπανοχριστιανούς που έχουν στείλει δεκάδες κατάρες με κάποιους τρόπους μέσω των σόσιαλ μίντια προς εμένα προσωπικά, εναντίον μου, και της οικογένειας μου, θα ήθελα να τους πω ότι εγώ δεν φοβάμαι τίποτα… Έχω μάθει να λειτουργώ με βαθιά θρησκευτικότητα όπως την νοιώθω εγώ, δεν είμαι θρησκόληπτος αλλά είμαι κοντά στην εκκλησία».

Οι εμβολιασμένοι εμφανίζονται πιο προσεκτικοί από τους ανεμβολίαστους όταν ψωνίζουν.

Ποσοστό 67% θα συνεχίσουν να ψωνίζουν σε ημέρες και ώρες χωρίς κίνηση, έναντι του 38% των μη εμβολιασμένων.

Την ίδια στιγμή, το 55% των εμβολιασμένων δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αποφεύγει ουρές και σημεία συνωστισμού μέσα στα καταστήματα, ενώ, μόλις το 28% από τους ανεμβολίαστους, δηλώνει το ίδιο.

Επίσης, 1 στους πέντε εμβολιασμένους θα συνεχίσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα τροφίμων ενώ μόλις 8% των μη εμβολιασμένων δηλώνει το ίδιο.

Προσφεύγουν στα δικαστήρια

Οι ανεμβολίαστοι ετοιμάζονται να δώσουν «μάχες» και στις δικαστικές αίθουσες.

Σήμερα, η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αίτημα αναστολής και ακύρωσης της απόφασης κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ μαζί εκείνη 46 ανδρών της ΕΜΑΚ οι οποίοι επίσης έχουν προσφύγει κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021