Ελλάδα

Ζάκυνθος – Με μηνύσεις απαντά ο πατέρας του 9χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία

23.08.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Στη Ζάκυνθο, συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία για τον τραγικό θάνατο του 9χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια του παιδικού παιχνιδιού.

«Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του σε εγκαταστάσεις ξενοδοχείου δίπλα στο σπίτι του.

Ο άνδρας, σοκαρισμένος από όσα συνέβησαν, περιγράφει στο MEGA την στιγμή που πήρε στα χέρια του το αγγελούδι του, αφού είχε χτυπηθεί από το ρεύμα.

«Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί, του πάτησα και την καρδιά να συνέλθει…Το παιδί μού έμεινε στα χέρια σχεδόν πεθαμένο…Το παιδί ήταν σχεδόν τελειωμένο…».

«Ούτε μια… συγγνώμη»

Το τραγικό περιστατικό συνέβη μέσα σε πέντε λεπτά από διαρροή ρεύματος από τις εγκαταστάσεις του κλιματιστικού. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε προειδοποιηθεί για την βλάβη από γείτονα.

«Ήταν τα καλώδια ανοικτά και ακουμπούσαν πάνω στη βάση του air-condition και το παιδί έπαιζε μαζί με τα άλλα τα παιδάκια… Πήγε να κρυφτεί εκεί το παιδί, ακούμπησε το σώμα του εκεί και πάει…».

Παρά τις προσπάθειες, η δύναμη της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν τέτοια που το αγοράκι δεν μπόρεσε να σωθεί.

«Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που μένει απέναντι, είχε πει μία φορά σε ένα υπάλληλο του ξενοδοχείου έχετε βλάβη με το ρεύμα… Το είχαν πει, είχαν ενημερώσει… Κανείς δεν ήρθε να μου ούτε συλλυπητήρια, ούτε τίποτα».

Η οικογένεια του παιδιού θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου καθώς υποστηρίζουν ότι παρά την βλάβη, ο χώρος των εγκαταστάσεων του κλιματιστικού ήταν προσβάσιμος στον οποιοδήποτε, ενώ ήδη για την υπόθεση κατηγορούνται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός των εγκαταστάσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/08/2021