Ελλάδα

Έβρος – Σε συναγερμό στρατός & αστυνομία για πιθανή αύξηση προσφυγικών ροών λόγω Ταλιμπάν

23.08.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο κύμα εισόδου μεταναστών στη χώρα μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, παραμένουν στρατός και αστυνομία στον Έβρο.

Σε εγρήγορση στρατός και αστυνομία στον Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Το MEGA βρέθηκε στα σημεία όπου οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη είναι πυρετώδεις. Ένας φράχτης, μήκους 27 χιλιομέτρων, υψώνεται πλέον σε πολλά σημεία κατά μήκος του Έβρου.

Είναι κατασκευασμένος από χάλυβα και έχει ύψος 5 μέτρων. Η Αθήνα συζητά με την ΕΕ για την επέκτασή του, μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου γιατί έχουν εντοπιστεί σημεία που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν από διακινητές.

Οχυρώνονται τα σύνορα

Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία, έχουν στήσει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο φύλαξης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάμερες και αισθητήρες.

Στη μάχη έχουν ριχτεί και δύο αερόστατα τύπου ζέπελιν, ένα στην Αλεξανδρούπολη και άλλο ένα στη Λήμνο, εξοπλισμένα με κάμερες που μπορούν να δουν μέχρι και 20 χιλιόμετρα μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.

«Θα φυλάξουμε τα σύνορά μας»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ά Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σε όλη την επιχείρηση συμμετέχει και η Frontex.

«Τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Η Ελλάδα θωρακίζεται για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, το ίδιο ωστόσο κάνει και η Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή και ήδη κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς τσιμεντένιο τείχος στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν.

Το τείχος είναι ύψους 4 μέτρων και θα επιτηρείται νυχθημερόν, τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από τεχνολογικά μέσα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/08/2021