Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε διασκέδαση & εστίαση

23.08.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Απαγορευτικό μπαίνει στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας στους κλειστούς χώρους εστίασης αλλά και στη διασκέδαση.

Από το Σεπτέμβριο, η καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους δυσκολεύει ώστε να μην υπάρξει νέο γενικό lockdown. Αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, οι κλειστοί χώροι για διασκέδαση θα ανοίξουν, αλλά όχι για όλους. Σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστίαση θα μπορείς να μπεις μόνο αν έχεις εμβολιαστεί ή έχεις πιστοποιητικό νόσησης, δηλαδή δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους, ακόμα και αν διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Σε θέατρα ή σινεμά, η πόρτα θα ανοίγει για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, αλλά και σε ανεμβολίαστους μόνο αν διαθέτουν εργαστηριακό τεστ ημέρας που θα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους.

Απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους

Στις δομές υγείας, όπου ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός από την 1η Σεπτεμβρίου και χωρίς καθυστέρηση, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα βγουν σε αναστολή επ’ άοριστον χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ενώ μπορεί άμεσα να μην τίθεται θέμα αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας και για αλλού στο δημόσιο.

Τι ισχύει για λιανεμπόριο, ταξίδια, σχολεία

Στο λιανεμπόριο, θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά κατάστημα ενώ είναι πιθανή η επαναφορά της μάσκας παντού.

Για να ταξιδέψει κανείς με τα μέσα μεταφοράς, θα πρέπει να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και προσωπικό που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα προσέρχονται στις μονάδες ελεύθερα.

Αντίθετα, εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα εργαστηριακό τεστ επωμίζοντας και το κόστος του. Επίσης, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν δωρεάν σελφ τεστ με εξαίρεση όσους άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Παρέμβαση Αρβελέρ

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση με ανοικτή επιστολή υπέρ του εμβολιασμού της διανοούμενης και πρώτης γυναίκας πρύτανη της Σορβόνης, Ελένης Αρβελέρ.

«Εμβολιαστείτε το ταχύτερο για να προστατεύσετε τη ζωή την δική σας και αυτών που αγαπάτε, και για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό».

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ, το οποίο δε θα είναι υποχρεωμένη πλέον να πληρώνει η επιχείρηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/08/2021