Αθλητικά

Επιμένει ο Τσιτσιπάς για το εμβόλιο – «Δεν είμαι κατά αλλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

19.08.2021 | 21:12 Eνσωμάτωση

Λάδι στην φωτιά ρίχνει για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με νέα του δήλωση για το θέμα των εμβολίων, θεωρώντας πως είναι πολύ νέος για να εμβολιαστεί και πως προστατεύεται από το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα του, λόγω ηλικίας.

Με τον αέρα του νικητή στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά του Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιμένει στις αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας και επανέρχεται με νέα δήλωση.

Ο ίδιος τώρα δεν δηλώνει κατά του εμβολιασμού απλά θεωρεί ότι είναι πολύ νέος και δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί. «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν» σημείωσε.

Την δική της απάντηση στον νεαρό αθλητή δίνει η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα επισημαίνοντας ότι μόνο στο «Σωτηρία» τους τελευταίους τρεις μήνες νοσηλεύτηκαν 229 νέοι έως 29 ετών.

«Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίζεις να παίζει τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως φαίνεται ότι ανήκει και σε εκείνους που θεωρούν ότι για να ξεπεραστεί η πανδημία οι νέοι πρέπει να νοσήσουν.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία» πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Ο πατέρας και προπονητής του Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών στο τένις εκτιμά ως επαρκές για την προστασία από τον κορωνοϊό το γεγονός ότι οι αθλητές έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό.

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει» τόνισε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι στον διεθνή τενίστα.

«O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του διά του αθλητισμού στη χώρα. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κύριος Οικονόμου διευκρίνισε πάντως πως η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην περσινή καμπάνια δεν αφορούσε τον εμβολιασμό αλλά τα μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/08/2021