Ελλάδα

Εμπρησμοί – 14χρονος έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει φλόγες και καπνούς

19.08.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Ξαφνιάζει η ομολογία ενός 14χρονου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία εμπρησμού στην περιοχή του Θεολόγου.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Θεολόγου παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την σύλληψη ενός 14χρονου που κατηγορείται ότι είναι ο υπεύθυνος για τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή από την αρχή του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Λάμιας όσο και από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο 14χρονος εντοπίστηκε σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις κοντά στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή να κινείται με το ποδήλατο του.

Συμφώνα με την δικογραφία που σχηματιστικέ σε βάρος ο ανήλικος φέρεται να υποστήριξε στις αρχές ότι «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς».

Ο ανήλικος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης έβαζε τις φωτιές με σπίρτα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής Φθιώτιδας οι κινήσεις του ανήλικου έχουν καταγράφει και από κάμερες ασφαλείας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ανήλικου από την πλευρά του υποστηρίζει πως ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ, ενώ ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί παιδοψυχιατρική εξέταση στο παιδί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Οι γονείς του 14χρονου φερόμενου εμπρηστή συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/08/2021