Ελλάδα

Σε συναγερμό η Κρήτη μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

18.08.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

«Κοκκινίζουν» η μια μετά την άλλη οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με την Κρήτη να έχει την αρνητική πρωτιά. Η μετάλλαξη «Δέλτα» πιέζει το σύστημα υγείας, με τους επιστήμονες να κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στο «κόκκινο» η περιφέρεια με την Κρήτη να βράζει από τον κορωνοϊό και να καταγράφει 470 ενεργές μολύνσεις. Το 80% εξ αυτών ανήκουν στη μετάλλαξη «Δέλτα» που είναι αρκετά επικίνδυνη και μεταδοτική.

Ο Ανέστης Κιούλπαλης, διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου μιλώντας στο MEGA έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Προσπαθούμε κάθε μέρα να εξασφαλίζουμε ένα κρεβάτι να υπάρχει για περιστατικά που θα επιδεινωθούν. Η εντατική δεν είναι μόνο ένα κρεβάτι και ένας αναπνευστήρας. Προσωπικό δεν υπάρχει. Εμείς έχουμε λιγότερους γιατρούς και πριν την επιδημία 11 λειτουργικές κλίνες και τώρα έχουμε 15. Όλοι οι γιατροί κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Το σύστημα έχει κορεστεί. Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη» τόνισε.

«Κοκκινίζει» η περιφέρεια

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το Ρέθυμνο μπαίνει σε μίνι lockdown με την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως και τις 06:00 το πρωί και τη μουσική όλο το 24ωρο, ενώ στα Χανιά και το Ηράκλειο τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται έως τις 25 Αυγούστου.

Παράλληλα Ρόδος, Κοζάνη και Μεσσηνία παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο με τις αρχές να ανησυχούν και να τονίζουν πως εάν χρειαστεί θα λάβουν νέα μέτρα.

Ανησυχία για τα κρούσματα

Οι ειδικοί σχετίζουν την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών με τις καλοκαιρινές διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση ενώ κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει πέσει στα 40 έτη, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως όλοι είμαστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι στον κορονοιό και πως όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/08/2021