Κόσμος

Αφγανός αξιωματικός περιγράφει στο MEGA την προσπάθειά του να διαφύγει από την Καμπούλ

18.08.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο παρουσίασε το MEGA αυτές τι δραματικές ώρες όπου εξελίσσεται μια ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

Ένα 26χρονος αξιωματικός του αφγανικού στρατού πριν από λίγη ώρα περιέγραψε στον Μαρίνο Γκασιάμη, την φρίκη της κατάσταση στην πόλη της Καμπούλ, με τρεμάμενη φωνή την ώρα που αναζητούσε διέξοδο στο αεροδρόμιο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα ανθρωποκυνηγητό στα στενά της πρωτεύουσα τους Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν.

Δημοσιογράφος: Είστε καθοδόν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ;

Αφγανός: Ναι, ναι. Είμαι περίπου 20 λεπτά από το αεροδρόμιο τώρα.

Δημοσιογράφος: Είστε μαζί με την οικογένεια σας, με την σύζυγο σας;

Αφγανός: Ναι, ναι είμαστε μαζί.

Δημοσιογράφος: Τι κατάσταση επικρατεί τώρα εκεί;

Αφγανός: Tώρα κυκλοφορούν μόνο οι τρομοκράτες έχει διαλυθεί ο στρατός και η κυβέρνηση εμείς πάμε από τους δρόμους που δεν είναι αυτοί γιατί αν ξέρουν ότι ήμουν Ειδικών Δυνάμεων και είχα υπηρετήσει σε στρατό σε χριστιανική χώρα θα έχω θέματα, οπότε τώρα πάω από κρυμμένα δρομολόγια. Έχω τον έλεγχο τώρα, τώρα δεν πυροβολούν απλά ψάχνουν συγκεκριμένα άτομα που ξέρουν αυτοί από τον στρατό των Ειδικών Δυνάμεων, το στρατό, αυτούς που έχουν σπουδάσει έξω από το Αφγανιστάν. Αυτούς.

Δημοσιογράφος: Ο συμφοιτητής σας ο… είναι μαζί σας, με τη σύζυγο και το παιδί του;

Αφγανός: Όχι, όχι δεν είναι μαζί μου. Είμαστε, εεε αυτός είναι λίγο πιο μακριά από μένα και αυτός τώρα είναι στο δρόμο, πάει προς το αεροδρόμιο.

Δημοσιογράφος: Εκεί πέρα σας περιμένουν οι Αμερικανοί; Tι σας έχουν πει;

Αφγανός: Mας είπαν ότι περιμένουν οι Αμερικανοί, μας είπαν ένα ένα, Συνταγματάρχης εκεί Αμερικανός ότι Ζέαπ τον λένε ότι θα βρούμε αυτόν αλλά δεν έχουμε επικοινωνία και εκεί γίνεται χαμός. Ναι έχουν ενημερώσει απλά δεν μπορούμε να έχουμε κανένα κινητό από τους Αμερικάνους να ακούμε στην επικοινωνία να μας βάλουν μέσα.

Συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχουν τάγματα εφόδου των Ταλιμπάν, που ψάχνουν πόρτα-πόρτα στρατιωτικούς και άτομα που συνεργάστηκαν με τους δυτικούς συμμάχους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/08/2021