Καιρός

Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός – Έρχονται βροχές και χαλάζι – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

18.08.2021 | 13:49 Eνσωμάτωση

Η σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες του τελευταίου τριημέρου υποχωρούν σταδιακά, όμως οδηγούμαστε σε μια περίοδο αστάθειας.

Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι και το τέλος της βδομάδας θα μας απασχολούν βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Να ξεκινήσουμε λοιπόν από την Πέμπτη, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο από το πρωί σε όλη τη χώρα.

Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και λίγο νωρίτερα, δηλαδή από τις προμεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται στην βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Μπόρες προβλέπονται το μεσημέρι στα ορεινά από βορρά προς νότο, με τα φαινόμενα να είναι αρκετά τοπικά. Στο ορεινά της Μακεδονίας, πιθανόν προς τα ανατολικά να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση, θα προσεγγίσει τους 32-34 βαθμούς στα βόρεια, 35-37 στα υπόλοιπα δυτικά κεντρικά και νότια και στους 33-35 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες στο Αιγαίο.

Βορειοδυτικό θα είναι το ρεύμα που θα πνέει στα πελάγη, 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο, και στο Αιγαίο θα ενισχυθεί σε παρόμοιες εντάσεις 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι και πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-36 και οι άνεμοι βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς, θα ενισχυθούν το μεσημέρι στα 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι πιο συννεφιασμένο, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο πρώτο μισό της ημέρας και το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 και οι άνεμοι βόρειοι 4-5 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα υποχωρήσουν.

Να περάσουμε και στις επόμενες μέρες, την Παρασκευή τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένονται μπόρες. Έμφαση να δώσουμε στη Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία, όπου από το πρωί θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν λίγο , 4-6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, 32 στα βόρεια, 35-36 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, το Σάββατο το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες θα γενικευτούν. Θα επηρεάσουν πέρα από τις ορεινές περιοχές όλης της χώρας, από τη Μακεδονία δηλαδή μέχρι και την Πελοπόννησο, και τμήματα της δυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι βοριάδες στα πελάγη ενισχυμένοι με ένταση 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 32 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 34-35 στις υπόλοιπες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/08/2021