Ελλάδα

Για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Φόβοι για νέες αναζωπυρώσεις

18.08.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει από τη Δευτέρα. Μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της δίνουν και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στα Βίλια μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Πυροσβεστικής να την περιορίσει. Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας. Οκτώ Erickson, 2-3 Canadair συν το Beriev πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις.

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει πυκνό δάσος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 86.000 στρέμματα στην περιοχή και στη Λαυρεωτική από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την επίσημη ενημέρωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων στις 16 Αυγούστου 2021 είναι σε εξέλιξη.

Επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι με ριπές που αναμένεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ, αρά η φωτιά κατευθύνεται προς τα χωριά Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/08/2021