Κόσμος

Αφγανιστάν – Ανησυχία για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους – Το ζήτημα στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ

18.08.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Η κατάσταση είναι απελπιστική για χιλιάδες ανθρώπους, παρότι οι Αμερικανοί λένε ότι ο στρατός τους έχει επιβάλει μια τάξη μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και πυκνώνουν οι πτήσεις.

Οι Αμερικανοί λένε ότι έχουν βγάλει από την Καμπούλ πάνω από 3.000 ανθρώπους, οι Βρετανοί κάνουν λόγο για 1.000, εκατοντάδες έχουν φύγει με αεροπλάνα σε άλλες χώρες. Όμως όλοι αποφεύγουν να δώσουν αριθμούς για εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι.

Πέρα από το πολιτικό κόστος αυτό συμβαίνει για αρκετούς άλλους λόγους, όπως…

1. Διπλή υπηκοότητα…
2. Λόγοι ασφαλείας…
3 Πολλαπλές ιδιότητες
4. Μέλη οικογενειών
5. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους που προσπαθούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο με τις οικογένειες τους, παρότι οι Ταλιμπάν λένε ότι επιτρέπουν την έξοδο των ξένων υπηκόων, πχ κατάσταση στα μπλόκα.

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

Το προσφυγικό μπαίνει και πάλι σε προτεραιότητα στη χώρα μας μετά τις εξελίξεις στο Αφγανισταν και αυτό φαίνεται από το γεγονός σήμερα συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ).

Με τους Ταλιμπάν να έχουν ανακαταλάβει την εξουσία στην ασιατική χώρα, στην Αθήνα, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το γεγονός ότι οι τελευταίες εξελίξεις, θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Τουρκία και από εκεί πιθανότατα στη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/08/2021