Πολιτική

Τουρκική πρόκληση – Η Άγκυρα απέλασε τον πρόεδρο των Ποντίων Ελλάδας – Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας

14.08.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης καθώς οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην απέλασή του από την Τραπεζούντα όπου επρόκειτο να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά.

Λίγες ώρες πριν το Δεκαπενταύγουστο η Τουρκία προκαλεί και πάλι ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ανεπιθύμητο πρόσωπο και απελαύνοντάς τον με συνοπτικές διαδικασίες.

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας. Τους τελευταίους τρεις μήνες η Τουρκία έχει απελάσει 4 Έλληνες πολίτες ποντιακής καταγωγής.

Ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του υπενθύμισε την επέτειο του Αττίλα 2 στην Κύπρο.

Η Άγκυρα σε μια προσπάθεια να κουνήσει το δάχτυλο στην Αθήνα απέρριψε το ελληνικό διάβημα.

Όλα δείχνουν πως η Τουρκία ετοιμάζεται για νέο γύρο προκλήσεων, καθώς απέπλευσε την Παρασκευή από το λιμάνι του το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ και για 24 ώρες βρέθηκε αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης περιμένοντας οδηγίες, και ενώ στις αρχές του καλοκαιριού ο ίδιος ο Ερντογάν είχε εξαγγείλει έξοδό του στην ανατολική Μεσόγειο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/08/2021