Ελλάδα

Helitack – Εντυπωσιακά πλάνα από την Ομάδα Αρχικής Επιθετικής Προσβολής

14.08.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από την δράση της ομάδας άμεσης επέμβασης «Helitack» που επιχείρησε πριν από λίγα 24ωρα στην Πάρνηθα, έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που στελεχώνουν την Ομάδα Αρχικής Επιθετικής Προσβολής (Helitack) ξεκινούν την προετοιμασία.

Με γρήγορες κινήσεις επιβιβάζονται στο ελικόπτερο. Μαζί τους φέρουν και σάκο που περιέχει 2-3 τόνους νερό.

Σπεύδουν στο δύσβατο σημείο. Εκεί που δεν μπορεί να φτάσει κανένα όχημα. Εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν γρήγορα οι επίγειες δυνάμεις.

Οι πυροσβέστες αποβιβάζονται από το ελικόπτερο. Τρέχουν και ξεκινούν την διαμόρφωση της εγκατάστασης. Συνδέουν σωλήνες με τον σάκο για να γίνει η κατάσβεση.

Παράλληλα, με τσάπες καθαρίζουν τον χώρο απομακρύνοντας τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς και δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Ο σάκος άδειασε και ο επικεφαλής αξιωματικός ζήτησε μέσω ασυρμάτου να στείλουν νέο. Το ελικόπτερο σπεύδει προς βοήθεια.

Πολύτιμος σύμμαχος των πυροσβεστών που επιχειρούν στο έδαφος, το πλήρωμα του ελικοπτέρου Έρικσον που κάνει ρίψεις από αέρα.

Οι ομάδες άμεσης επέμβασης αποτελούνται από 6 – 8 άτομα και στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση μικρών εστιών πυρκαγιών που μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους επέκτασης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/08/2021