Υγεία

Κορωνοϊός – Ανησυχία ειδικών για ανεμβολίαστους & Δέλτα

14.08.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» και το επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένα νησιά, ενόψει και Δεκαπενταύγουστου, αναγκάζει κυβέρνηση και επιστήμονες να χτυπήσουν «καμπανάκι».

Ενδεικτικά, η Πάρος έχει δείκτη θετικότητας 4,65%, η Τήνος 2,85% και η Νάξος 5,32%. Πρόκειται για τα νησιά που όπου γίνεται το μεγαλύτερο προσκύνημα για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, νησιά όπως η Μύκονος και η Ικαρία, καταγράφουν υψηλή θετικότητα, με την αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού να είναι αντίστοιχα 266.43 και 101.19. Επιβάρυνση παρουσιάζουν, δε, Χίος και Χανιά.

Ανησυχία υπάρχει και για την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά, καθώς η μη υποχρεωτικότητα της διενέργειας τεστ πριν την επιστροφή, μπορεί να φέρει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, κάτι που, με την έλευση και του Φθινοπώρου, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/08/2021