Κόσμος

Κορωνοϊός – Στην «κόκκινη λίστα» της Γερμανίας οι ΗΠΑ, το Ισραήλ & η Τουρκία

14.08.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Στην «κόκκινη λίστα» έβαλε η Γερμανία τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς τις χαρακτήρισε χώρες υψηλού κινδύνου, εξαιτίας της ραγδαίας έξαρσης κρουσμάτων.

Αυτό έχει ως συνέπεια,  οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από αυτές να πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών.

Η αναβάθμιση αυτή αφορά επίσης το Μαυροβούνιο και το Βιετνάμ, ενώ η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε και δεν αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, με εξαίρεση τη Λισαβόνα και το Αλγκάρβε.

Η αναβάθμιση θα ισχύσει από αύριο, Κυριακή, εκτός από την περίπτωση της Τουρκίας, που θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ανθρώπων με τουρκική καταγωγή που ζουν στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19. Η αυτοαπομόνωσή τους μπορεί να τελειώσει το νωρίτερο έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/08/2021