Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τις Γούβες – Το χωριό καίγεται μέσα σε απόλυτη σιωπή

13.08.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Δυο συγκλονιστικά βίντεο ντοκουμέντα εξασφάλισε το MEGA από τις Ροβιές και τις Γούβες στην Εύβοια την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έφθανε στα χωριά.

«Θεέ μου σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. Μη μου μου το κάνεις αυτό».

Η φωτιά καίει τις Γούβες, ο Παμίνος Χρυσαίτης τρέχει για να σωθεί. Δεν ακούγονται σειρήνες, ούτε περιπολικά, μόνο η ανάσα του λαχανιασμένη και μία προσευχή στο Θεό.

«Σε παρακαλώ, μη μου το κάνεις αυτό» 

«Όταν έγινε το μεγάλο μπαμ και καιγόντουσαν τα πάντα τα χρειάστηκα και αρχίσαμε και τρέχαμε» τόνισε στο MEGA ο Παμίνος Χρυσαίτης.

Όταν η φωτιά μπήκε στο χωρίο οι άντρες έδιωξαν τα γυναικόπαιδα και έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες τους. Πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή και όταν η φωτιά πλησίασε, έτρεξαν για να σώσουν τους εαυτού τους.

«Έχανα τη ζωή μου, έχανα το σπίτι μου τον παράδεισό μου» συμπλήρωσε.

Η φωτιά έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της… τα σπίτια στο Καμάρι, στις Γούβες σώθηκαν.

Ο Επαμεινώνδας, ο Παμίνος όπως τον φωνάζουν οι συγχωριανοί του, σήμερα χαμογελάει. Βάζει χρώμα στο γκρίζο.

«Βάφω το σπίτι να το κάνω άσπρο σε αντίθεση με το μαύρο που υπάρχει. Είπα εδώ εσύ κι εγώ… να δούμε ποιος θα κερδίσει… κέρδισα» σημείωσε, προσθέτοντας: «Το έσωσα εγώ… έσβησα το σπίτι μου εγώ».

Ροβιές

Οι Ροβιές καίγονται. Εικόνες αποκάλυψης, οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ η φωτιά καίει ανενόχλητη. Από τα παράθυρα των σπιτιών βγαίνουν φλόγες.

Οι κάτοικοι τρέχουν για να σωθούν μέσα σε πυκνό μαύρο καπνό.

Κάποιες φορές, όπως θα δείτε στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση… ένα ρίσκο να περάσουν μέσα από τους καπνούς, για να σωθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/08/2021