Κόσμος

Κορωνοϊός – «Πράσινο φως» από τον FDA για τρίτη δόση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες

13.08.2021 | 13:36 Eνσωμάτωση

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε «πράσινο φως» για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer και Moderna σε ευπαθείς ομάδες. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι το Ισραήλ ήδη έχει αρχίσει να παρέχει την τρίτη δόση στους πολίτες άνω των 60 ενώ σκέφτεται να κατεβάσει και άλλο το ηλικιακό όριο.

Πλέον, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) πρέπει με τη σειρά του να εκδώσει σύσταση για τη χορήγηση τρίτης δόσης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί. Η αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, ώστε να συζητήσει το θέμα και να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στο CDC.

Σημειώνεται πως, περίπου το 3% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν ανοσολογική ανεπάρκεια, ωστόσο αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, το 44% των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω Covid, παρά το γεγονός πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ειδικοί του υπουργείου Υγείας στο Ισραήλ συνέστησαν χθες, Πέμπτη, τη μείωση από τα 60 έτη στα 50 έτη, της ελάχιστης ηλικίας για ενισχυτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19, ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί η αύξηση των μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/08/2021