Ελλάδα

Εύβοια – Ξεφεύγει η κατάσταση με τις αναζωπυρώσεις – Δραματικές εκκλήσεις για εναέρια μέσα

09.08.2021 | 14:02 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος στην Εύβοια.

Η φωτιά αυτή την ώρα κινείται προς Αβγαριά, ενώ νέες εστίες εμφανίζονται συνεχώς στην περιοχή.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τα πτητικά μέσα, με πολίτες και πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα χωματουργικά μηχανήματα, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Μαζί με τους πυροσβέστες προσπαθούν με κάθε μέσο, ακόμη και με κλαδιά, να σβήσουν τη φωτιά.

Πριν από λίγο η κάμερα του Mega κατέγραψε 4 Canadair να πετούν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν θα προχωρήσουν σε ρίψεις νερού ή το που επιχειρούν.

«Οι κάτοικοι είχαν κληθεί ατύπως, όσοι έχουν τη δύναμη να μείνουν για να σώσουν το χωριό τους, και αυτό έκαναν. Αυτό παλεύουν μέχρι τώρα με το φόβο των αναζωπυρώσεων. Στο Αρτεμίσιο δεν υπάρχει ρεύμα από εχτές το μεσημέρι. Σήμερα οι κάτοικοι είδαν νερό. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, υπάρχει στάχτη και ομίχλη παντού, για αυτό δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα στις αναζωπυρώσεις. Οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση απελπισίας, και ό,τι έκαναν το έκαναν μόνοι τους, κάτι που τους έχει προκαλέσει οργή», μετέδωσε από το σημείο η Αλεξάνδρα Φωτάκη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» η οποία βρίσκεται στο Πευκί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στην περιοχή φέρονται να επιχειρούν 5 Canadair και 4 ελικόπτερα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/08/2021