Ελλάδα

Εύβοια – Επικίνδυνη αναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας – Αβγαριάς – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, σπίτια, περιουσίες

09.08.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για 7η ημέρα οι πυροσβέστες στην Εύβοια, καθώς το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμοί του νησιού κυκλώνονται από τις φλόγες.

Αρκετές περιοχές έχουν ήδη εκκενωθεί προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές.

Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν στις εστίες της φωτιάς είναι ηρωικές, αλλά το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Ένα νοητό τόξο καμένης γης από τον Ευβοϊκό ως το Αιγαίο είναι ο τραγικός απολογισμός αυτής της καταστροφής.

Στα χωριά Γερακιού και Γαλατσώνα οι κάτοικοι παρέμειναν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, διακινδυνεύοντας να εγκλωβιστούν.

Επικίνδυνη αναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας – Αβγαριάς

Μία μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε χαράδρα ανάμεσα στα χωριά Γαλατσώνα και Αβγαριά.

Απαραίτητη είναι η συνδρομή των εναέριων μέσων, τα οποία δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής στο σημείο μέσα στην ημέρα.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στα χωριά και δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουν, και κάνουν ό,τι μπορούν στο πλευρό των πυροσβεστών για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ωστόσο η ένταση των ανέμων στην περιοχή δε βοηθάει το έργο τους, ενώ η πυρκαγιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα, καίγοντας πυκνό δάσος.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο, όπως έχει καταγράψει η κάμερα του Mega, έχει ζητήσει επανειλημμένα τη συνδρομή των εναέριων μέσων, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

Αυτή την ώρα στην Εύβοια υπάρχουν τρία βασικά ενεργά μέτωπα, ενώ την ευρύτερη περιοχή έχει καλύψει πυκνός καπνός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/08/2021