Ελλάδα

Βόρεια Εύβοια – Εγκαταλείπουν δια θαλάσσης τα φλεγόμενα χωριά κάτοικοι και παραθεριστές

08.08.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Οργή και τρόμος για τους κατοίκους της Εύβοιας που βλέπουν λεπτό το λεπτό της φλόγες να απειλούν τις ζωές κια τις περιουσίες τους . Γούβες και Πευκί όπως είδαμε βρίσκονται σε πύρινο κλοιό με τους κατοίκους να αναζητούν σωτηρία στη θάλλασα . Εκατοντάδες πολίτες ντόπιοι και παραθεριστές έσπευσαν στο λιμάνι της Αιδηψού για να μπουν σε ένα από τα 7 φερυ μπόουτ που τους μεταφέρουν στην Αρκίτσα. Αλλοι φευγουν με την αγωνία για το τί θα απογίνουν τα σπίτια τους άλλοι τα είδαν να μετατρέπονται σε στάχτες.

Να φύγουν μακριά από την φλεγόμενη Εύβοια δια θαλλάσης προσπαθούν κάτοικοι και τουρίστες.

Οι κάτοικοι σε απογνωση και οργισμένοι.

Για έκτη ημέρα ο πύρινος εφιάλτης δοκιμάζει τόσο τους κατοίκους όσο και του πυροσβέστες στην Εύβοια.

Χωριά έχουν εκκενωθεί άλλα βρίσκονται σε πύρινο κλοιό Η φωτιά σαρώνει τα πάντα σπίτια, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ό,τι άλλο βρει στο διάβα της.

Δύο είναι τα μέτωπα στην Βόρεια Εύβοια.

Το ένα μεγάλο εκτείνεται από την περιοχή Αγριοβότανο έως και την pεριοχή Σήμια, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο βρίσκεται νοτι;oτερα στις περιοχές: ΣΠΑΘΑΡΙ, ΤΡΟΥΠΗ, ΚΑΛΥΒΙΑ

To πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Πευκί,Αρτεμίσιο, Βουλίκι και Γούβες.

Οι φλόγες ξεπροβάλλουν στο βουνό πάνω από το Πευκί.

Η ημέρα γίνεται νύχτα και η περιοχή μετατρέπεται σε ένα θάλαμο καπνών και μικροσωματιδιών.

Κατοικοι και τουριστες κατεβαίνουν προς τη θάλασσα και περιμένουν

Επιβιβάζονται στο φερι μποτ για να φύγουν.

Στο λιμάνι της Αιδηψού έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που προσπαθεί να φύγει μακριά από την πύρινη κόλαση της Εύβοιας.

Ο κόσμος συνωστίζεται στα εκδοτήρια καθώς για να επιβιβαστούν στα πλοία θα πρέπει να πληρώσουν εισητήριο όπως λένε στην κάμερα του Mega..

Μετα και την καταγγελία των πολιτών στο MEGA δίνεται εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτακη οι μετακινήσεις μετακινήσεις από Αιδηψό και Αγιόκαμπο να γίνονται δωρεάν.

Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς εναέρια μέσα ενώ δίνεται τιτάνια μάχη, ώστε η αντιπυρική ζώνη που δημιουργείται, να αποτρέψει τη φωτιά από το να φτάσει στην Ιστιαία.Κόβει την ανάσα η εικόνα μέσα από τα καναντέρ αλλά και τα σινουκ που προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

Δραματική ήταν και η νύχτα στο ψαροπούλι με κατοίκους να επιβιβάζονται σε σκάφη ενώ συγκλονίζει η εικόνα που δείχνει την πύρινη κολαση της Ευβοιας από τον Βόλο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021