Ελλάδα

Δήμαρχος Ιστιαίας στο MEGA – «Με αυτά τα μέσα πυρόσβεσης είναι αδύνατο να σβήσουμε αυτή την πυρκαγιά – τέρας»

08.08.2021 | 23:24 Eνσωμάτωση

Πύρινος όλεθρος στην Εύβοια για έκτη ημέρα.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας κ. Γιάννης Κοντζιάς μίλησε για μία ακόμα πολύ δύσκολη ημέρα κυρίως για την ενότητα του Αρτεμισίου που όπως είπε δέχθηκε επίθεση σήμερα.

Ο κ. Κοντζιάς περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στη βόρεια Εύβοια, μίλησε για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην περιοχή και όπως τόνισε γι αυτόν τον πύρινο εφιάλτη που πλήττει το νησί τα υπάρχοντα μέσα δεν επαρκούν.

Αναλυτικά ανέφερε πως: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Ο κίνδυνος για την Ιστιαία για απόψε αποφεύχθηκε. Έχουμε πολλά ενεργά μέτωπα. Η ενότητα του Αρτεμισίου δέχθηκε επίθεση ολοκληρωτικά. Το Πευκί σώθηκε όχι περιβαλλοντικά, αλλά τα σπίτια κι επιχειρήσεις. Κι αυτό το μέτωπο κατά κανόνα έσβησε όταν έφτασε στη θάλασσα. Η πιο μεγάλη δουλειά, το πιο μεγάλο φορτίο είναι αυτό της επόμενης ημέρας».

«Η φωτιά μεταφέρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα επειδή έχει φτάσει σε χαμηλά υψόμετρα. Στην ενότητα του Αρτεμισίου είχαμε πολλά σπασμένα δέντρα από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου. Γι αυτό απηύθυνα αίτημα για εναέρια μέσα», πρόσθεσε.

«Σήμερα στις 8 η ώρα κατέφθασαν τα εναέρια μέσα. Ήταν επτά αεροσκάφη συνολικά, το Beriev, 2 καναντέρ και 4 ελικόπτερα. Δεν φτάνουν τα επτά. Καταννούμε ότι η χώρα έχει πολλές πληγές. Με αυτά τα μέσα πυρόσβεσης όμως είναι αδύνατο να σβήσουμε αυτή την πυρκαγιά – τέρας», υπογράμμισε.

«Επικοινωνώ με τους προέδρους των κοινοτήτων. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν. Τα χωριά που εκκενώθηκαν αρχίζουν σιγά σιγά να επιστρέφουν. Στο Πευκί υπάρχει πλωττό μέσο για να μεταφέρει κατοίκους αν υπάρξει πρόβλημα», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021