Ελλάδα

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια – Νέα αναζωπύρωση σε Γούβες, Πευκί, Αρτεμίσιο

08.08.2021 | 23:13 Eνσωμάτωση

Για ακόμα μια νύχτα, την έκτη κατά σειρά, θα συνεχιστεί η τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής, αλλά και των κατοίκων της Εύβοιας προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πύρινο μέτωπο, το οποίο καίει τα πάντα στο πέρασμά του.

Πανικός έχει προκληθεί από τις νέες αναζωπυρώσεις στις Γούβες, ενώ πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα.

Τεράστιες γλώσσες φωτιάς ξεπηδούν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, ακόμη και σε χωριά που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι κατάφεραν να σώσουν, όπως στις Γούβες και στο Πευκί.

Οι καταγγελίες των κατοίκων για ελλιπή βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό συνεχίζονται για έκτη ημέρα, με τις προσπάθειες τόσο των ίδιων όσο και των δυνάμεων της πυροσβεστικής να αντιμετωπίσουν την φωτιά να δυσχεραίνεται από τις διακοπές νερού.

Νωρίτερα δόθηκε μεγάλη μάχη στο Πευκί. Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του in.gr και του MEGA, που βρίσκονται στην περιοχή, δυστυχώς το δάσος γύρω από τον οικισμό κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο, με εξαίρεση κάποια σπίτια, οι περιουσίες των ανθρώπων σώθηκαν, χάρη κυρίως στην αυτοθυσία των κατοίκων, αφού όλοι επισημαίνουν την έλλειψη επαρκών δυνάμεων της πυροσβεστικής και κυρίως εναέριων μέσων.

Ωστόσο, ο τρόμος των αναζωπυρώσεων μέσα στην νύχτα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, με κατοίκους και εθελοντές να προσπαθούν να σβήσουν τα λεγόμενα «καντηλάκια» πριν πάρουν διαστάσεις.

Σημειώνεται πως το μέτωπο από τη Γαλατσώνα, Ασμήνι και τη Γερακίου, ακολουθεί τη δική του κατεύθυνση προς το ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή εκεί οδηγούν τις φλόγες. Σύμφωνα ωστόσο με τον δήμαρχο ο κίνδυνος για την Ιστιαία για απόψε τουλάχιστον είναι μηδενικός.

.

.

Συνεχείς έλεγχοι για εγκλωβισμένους

Την ίδια στιγμή στις παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νωρίς το βράδυ απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021