Ελλάδα

Χαρδαλιάς – Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στην Εύβοια – Βελτιώνεται η κατάσταση στην Αττική

08.08.2021 | 21:54 Eνσωμάτωση

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε μιλώντας για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του

Στην καθημερινή πλέον ενημέρωση για τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα για έκτη συνεχόμενη μέρα προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε μιλώντας για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, αναφερόμενος για τις πυρκαγιές στην Εύβοια είπε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα δύσκολη νύχτα, όπου ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς.

Όσον αφορά στην Αττική υπογράμμισε ότι η εικόνα βελτιώνεται όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο κατέστησε σαφές πως οι περιπολίες θα συνεχιστούν και απόψε για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση και άλση – «Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση»

Την παράταση της απαγόρευσης μετακινήσεων σε δάση και άλση, καθώς και την απαγόρευση δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της βραδινής ενημέρωσης για τις πυρκαγιές, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη» είπε αρχικά στην ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως το βράδυ στην Εύβοια θα είναι δύσκολο ανακοινώνοντας την παράταση στην ΠΝΠ που έληγε αύριο.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021