Ελλάδα

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής στο MEGA για τα πύρινα μέτωπα

08.08.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο κ. Στέφανος Κολοκούρης Αρχηγός Πυροσβεστικής.

«Ανέβαινε επιθετικά ένα μέτωπο στην Πάρνηθα από τους Θρακομακεδόνες και προσπαθούμε να το διασφαλίσουμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Κολοκούρης αναφερόμενος στο μέτωπο που πλήττει την Αττική.

Αναφορικά στην κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, όπως είπε οι πληροφορίες που έχει κάνουν λόγο για ένα μέτωπο που «κινήθηκε απειλητικά προς το Πευκί αλλά κατάφερε να ανακοπεί.»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, «το νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς έχει αντιμετωπιστεί πλήρως. Μας απασχολεί το βορειοδυτικό κομμάτι της πυρκαγιάς.»

Ερωτηθείς για εναέρια μέσα που επιχείρησαν σήμερα στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, ανέφερε ότι: «Σήμερα διατέθηκαν πολλά εναέρια μέσα στην Εύβοια. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πολλά μέτωπα.

Τώρα η πυρκαγιά της Ηλείας έχει περάσει στην Αρκαδία και παίρνω θετικές εικόνες.Η διασπορά των δυνάμεων ήταν μεγάλη. Είχαμε πυρκαγιά στον Μελιγαλά, στο Γύθειο.»

Για τα παράπονα των πυρόπληκτων κατοίκων, ανέφερε: «Οι πολίτες πάνω σε αυτό που ζουν με πολύ σεβασμό το λέω δεν βλέπουν, δεν διακρίνουν… μπορεί να είναι σε άλλο σημείο. Το πυροσβεστικό σώμα σε όλες τις πυρκαγιές έστειλε πολλά εναέρια μέσα. Δούλευαν σε rotation, ποτέ δεν έμειναν χωρίς εναέρια μέσα.»

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που – όπως τόνισε – δουλεύουν μέρα νύχτα με 45 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά στα μέσα που επιχείρησαν από αέρος σήμερα στο μέτωπο της Βόρεια Εύβοιας ο κ. Κολοκούρης σημείωσε: «Στην Εύβοια, επιχείρησαν 4 αεροσκάφη, 3 σούπερ πούμα, το Beriev. Γύρω στα 10 εναέρια μέσα.».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν μπορεί να μιλήσει για εμπρησμούς πριν έχει στα χέρια του στοιχεία της αστυνομίας, ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές για την περιοχή της Ηλείας.

«Δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εμπησμός, πριν κάποιος μηχανισμός της αστυνομίας που δώσει αυτή την εικόνα. Αλλά π.χ. στην Ηλεία δεν γίνεται να είχαμε 7 πυρκαγιές σε 10 λεπτά η καθεμια και σε κοντινές τοποθεσίες. Αυτό κάτι μου δείχνει εμένα.»

Αυτο που έκανε την κατάσταση να ξεφύγει στη Βόρεια Εύβοια είναι σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής η μορφολογία του εδάφους, η ξηρασία, ο άνεμος και ο καύσωνας.

«Κι εμείς πολίτες είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν θέλουμε να πάθει κανείς τίποτα.Υπάρχει ελπίδα δεν χάνεται ποτέ. Γίνεται μεγάλος αγώνας και πιστεύω θα πάμε καλύτερα.», τόνισε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021