Υγεία

Δεκάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα – Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων στο MEGA

07.08.2021 | 14:57 Eνσωμάτωση

Tεράστια είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εξαιτίας της κάπνας που μεταφέρεται μέσω του αέρα από τις δασικές πυρκαγιές.

Είδαμε και τις προηγούμενες ημέρες τις έκτακτες ανακοινώσεις από τους ειδικούς που μας καλούν να φοράμε ενισχυμένες μάσκες.

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων στο MEGA κυρία Μάτα Τσικρικά, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

«Βλέπουμε, και αντιλαμβανόμαστε ακόμα και ορατά, ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα και μια αποπνικτική εικόνα. Όταν εισπνέουν το επικίνδυνο μείγμα από καύτρες και καπνό δημιουργείται ένας ερεθισμός που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά εγκαύματα που οδηγούν σε διασωλήνωση στα άτομα που βρίσκονται στο πρώτο μέτωπο. Ακόμα και στους υπόλοιπους σε γενικό πληθυσμό μπορεί να έχουν ερεθισμό και να παρουσιάσουν δύσπνοια, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή», ανέφερε.

«Κάποιες ευάλωτες κατηγορίες όπως οι ηλικιωμένοι, τα πολύ μικρά παιδιά, οι έγκυες, οι θηλάζουσες και άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα καρδιολογικά και αναπνευστικά είναι περισσότερο επιρρεπή να παρουσιάσουν παροξυσμό της νόσου τους. Αυτά τα άτομα πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και να ακολουθούν τις οδηγίες του και αν χρειαστεί να μεταβούν σε κάποια δομή υγείας για να τους παρασχεθούν κατάλληλες ιατρικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Προκειμένου να προφυλαχθούμε η κυρία Τσικρικά, σημείωσε ότι πρέπει να έχουμε χρήση και σωστή τοποθέτηση υψηλής προστασίας μάσκας ή διπλή χειρουργική. Πόρτες και παράθυρα πρέπει να μένουν κλειστά και να αποφευγονται οι ασκοπες μετακινήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/08/2021