Αθλητικά

Ολυμπιακός – Ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς της Ευβοίας

07.08.2021 | 16:45 Eνσωμάτωση

Ο Ολυμπιακός δείχνει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πυρόπληκτους.

Με εντολή του ηγέτη των Ερυθρολεύκων Βαγγέλη Μαρινάκη, το πούλμαν του Ολυμπιακού και ακόμη 2 νταλίκες μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης στην Εύβοια, όπως νερά, χυμούς και ξηρά τροφή, προκειμένου να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα προϊόντα για τους πυροπαθείς φορτώνονται στο πούλμαν του Ολυμπιακού και στις νταλίκες.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με εντολή του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, επιβιβάζεται και αναχωρεί με προορισμό το Μαντούδι της Εύβοιας για να παραδώσει νερά, χυμούς και μπισκότα στους πυροπαθείς.

Η διαδρομή, καθόλου εύκολη. Τα μέλη της αποστολής αντικρύζουν την καταστροφή που αφήνει πίσω της η φωτιά. Στο Μαντούδι ο καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό, όμως η εντολή είναι να παραδοθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Από τη στιγμή που έδωσε εντολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης η ανθρωπιστική βοήθεια θα ερχόταν οπωσδήποτε στο Μαντούδι. Με τη βοήθεια του διευθυντή της τροχαίας Αττικής και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατορθώθηκε, περάσαμε το εμπόδιο περάσαμε μέσα από τις φωτιές, ήρθαμε πρώτοι περάσαμε μέσα απ’ αυτά τα πράγματα να σας ανυψώσουμε το ηθικό», σημείωσε ο Βασίλης Βασιλειάδης, πρόεδρος «Σταδίου Γ. Καραϊσκάκης».

Μετά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Έβρο, στους σεισμοπαθείς στη Λάρισα και στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα, ο Ολυμπιακός δείχνει για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

«Ειλικρινά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ειδικά στον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έχει δείξει πάντα το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει τεράστια ευαισθησία σε κάθε πληγείσα περιοχή της χώρας», δήλωσε ο Γιώργος Ψαθάς, πρόεδρος επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

«Μέσα σ’ αυτές τις μαύρες μέρες που διανύουμε πραγματικά μας χαρίσατε ένα χαμόγελο. Εύχομαι από καρδιάς στον Ολυμπιακό να έχει πάντα επιτυχίες, υγεία πάνω απ’ όλα και να συνεχίσετε αυτό το μεγάλο έργο που έχετε αρχίσει εδώ και χρόνια», ήταν η δήλωση του Δημήτρη Λάμπρου, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου.

Η επιστροφή, ακόμα πιο δύσκολη. Το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού περνάει κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες κατά την επιστροφή στη βάση της. Η σιωπή όλων των μελών αποτυπώνει την αγωνία για το τι μπορεί να συναντήσει στην επόμενη στροφή του δρόμου.

Η ικανοποίηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όμως, υπερνικάει το φόβο και τα μέλη του Ολυμπιακού είναι έτοιμα για την επόμενη αποστολή τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/08/2021