Κόσμος

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

07.08.2021 | 18:24 Eνσωμάτωση

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι στα πρώτα θέματα των μεγάλων διεθνών δικτύων. Συνεχείς είναι οι ανταποκρίσεις από την Αθήνα και τα μέτωπα των πυρκαγιών καθώς και για τους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι μισές περιφέρειες της Ελλάδας είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών.

Το ανθρώπινο δράμα, οι καταστροφές από τις πυρκαγιές και η οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα κυριαρχούν στη διεθνή επικαιρότητα

ΔΕΛΤΙΟ BBC

«Πάμε τώρα στην Ελλάδα όπου ένας εθελοντής πυροσβέστης σκοτώθηκε καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται στη χώρα. Ο 38χρονος χτυπήθηκε από πυλώνα ρεύματος σε προάστιο της Αθήνας. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια της Αθήνας και εκείνοι που έμειναν καλούνται να μη βγαίνουν έξω», αναφέρει το δελτίο του BBC.

Σε αλλεπάλληλες συνδέσεις με την Αθήνα, τα μεγάλα δίκτυα παρακολουθούν την εξέλιξη της μάχης στα πύρινα μέτωπα.

«Πυρκαγιές μαίνονται στη νότια και ανατολική Ευρώπη. Οι φλόγες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις φλόγες, που δεν δείχνουν να υποχωρούν. Αυτή η κάτοικος του Κρυονερίου είναι σε απόγνωση. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, αλλά ο πατέρας της έμεινε για να το προστατεύσει. Τώρα παρακολουθεί από απόσταση καθώς καίγονται τα γειτονικά σπίτια. Και προσεύχεται να προλάβει να φύγει ο πατέρας της», αναφέρει το δελτίο της Deutsche Welle.

Σε εκτενές ρεπορτάζ η Deutsche Welle αναδεικνύει τις ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό.

«Γιατί κατά κάποιο τρόπο δε φαίνεται να έλαβαν υπόψη ότι υπάρχει κάτι που ονομάζεται κλιματική αλλαγή. Ότι είναι η πιο θερμή χρονιά, ότι οι άνεμοι τροφοδοτούνται από τη ζέστη και από τις φωτιές. Η κατάσταση δε βελτιώνεται, χειροτερεύει. Η κυβέρνηση δεν υπολόγισε ότι θα είναι τόσο άσχημα. Το να καίγεται η Ελλάδα το καλοκαίρι φαίνεται σχεδόν φυσιολογικό σε κάποιο βαθμό. Αλλά εφέτος έχουν 200% περισσότερες φωτιές και καταστροφές, από πρόσφατα χρόνια. Αλλά δεν είχαν προετοιμαστεί καθόλου για αυτό».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/08/2021